Openingstijd

Openingstijd

Pijnklachten en spoedgevallen

Sinds 1 juli 2017 is de spoedgevallendienst Venray met Horst aan de Maas gefuseerd.

Tijdens de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar tot 16.00 uur op telefoonnummer  0478-581458 behalve tijdens de lunchpauze (12:45 en 13.45 uur). Uitsluitend voor spoedgevallen kunt u ons tijdens de pauze bereiken op het antwoordapparaat aangegeven telefoonnummer 06-21964057.
Als u een (pijn)klacht heeft, wacht u dan niet tot de volgende controle, maar neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij eventueel dezelfde dag nog een diagnose kunnen stellen. Wanneer u bij pijnklachten voor 10:00 uur telefonisch contact opneemt, proberen wij u dezelfde dag nog te plaatsen voor een afspraak. Voor het behandelen van pijnklachten hebben wij vaste tijden in onze agenda gereserveerd. Wij kunnen dus niet altijd rekening houden met uw voorkeuren in verband met werk- of schooltijden.
Belt u ’ s middags dan proberen wij u ook diezelfde dag te helpen maar kan dat niet dan wordt dat in ieder geval de volgende dag. Kortom we leveren tandheelkunde van een hoge kwaliteit met een hoog serviceniveau.
De avonddienst gaat om 17:00 uur in en eindigt de volgende morgen om 08:00 uur. Bij pijnklachten die niet tot de volgende dag kunnen wachten is de dienstdoende tandarts te bereiken. Op het antwoordapparaat wordt vermeld wie de dienstdoende tandarts is en via welk telefoonnummer u de desbetreffende tandarts kunt bereiken.
Mocht U onverhoopt tijdens het weekend spoedeisende hulp nodig hebben dan hoort u via ons antwoordapparaat welke tandarts dienst heeft. De weekenddienst begint op vrijdagmorgen 08:00 uur en eindigt op maandagmorgen om 08:00 uur. De avond- en weekenddienst is alleen bestemd voor acute pijnklachten en spoedgevallen. Denk bij spoedeisende hulp b.v. aan pijn na behandeling, nabloedingen en ongevallen.
Tijdens vakanties is er een gerichte verwijzing naar een collega tandarts. Op het antwoordapparaat wordt vermeld wie de dienstdoende tandarts is en via welk telefoonnummer u de desbetreffende tandarts kunt bereiken. Dit wordt ook vermeld op deze website bij nieuws.
Houdt u er rekening mee dat u uw verzekeringspasje en een geldig identiteitsbewijs dient mee te nemen. Aan de avond- en weekenddienst zijn extra kosten verbonden. Tijdens de avond- en weekenddienst is het gebruikelijk dat u de behandeling contant aan de betreffende praktijk afrekent. U ontvangt dan een kwitantie die u bij uw zorgverzekering kunt indienen.

Wanneer is er sprake van spoed?

  • Bij plotselinge hevige pijn, waarbij pijnmedicatie niet helpt
  • Bij een ongeval/trauma waarbij mond en/of tanden beschadigd zijn
  • Bij (na)bloedingen
Ongevallen

Een volwassen tand is er uit. Wat nu?

Een uitgeslagen tand moet zo snel mogelijk worden teruggeplaatst en vastgezet. Het is het beste de tand direct zelf terug in de mond te zetten.
Hoe sneller u dat doet, hoe groter de kans op succes is. Handel als volgt:

1. Zoek de tand snel op.
2. Pak de tand bij de kroon vast. De kroon is het deel van de tand dat boven het tandvlees zichtbaar is. Vermijd contact met de wortel van de tand. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing kleiner.
3. Spoel de tand af met melk. Geen melk binnen bereik? Laat de patiënt de tand dan schoonlikken of -zuigen. Reinig de tand nóóit met water of reinigingsmiddelen en gebruik evenmin een borsteltje. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing kleiner. Bovendien kan de tand door afspoelen onder de kraan in de afvoer verdwijnen.
4. Is de tand schoon? Plaats hem dan terug.
5. Houd vervolgens de tanden op elkaar met ertussen een papieren zakdoekje of een gaasje. Zo blijft de tand het beste op zijn plaats.
6. Ga direct naar de tandarts. Die zal de teruggeplaatste tand controleren en vastzetten (spalken).

Let op: plaats een uitgevallen melktand nóóit terug. Daarmee kunt u de nieuwe blijvende tand beschadigen.

Bereikbaarheid buiten de openingstijden

Bij pijnklachten of spoed buiten de reguliere openingstijden van de praktijk wordt u via het antwoordapparaat geïnformeerd wie de dienstdoende tandarts is.

Weekenddienst & waarneming

Mocht U onverhoopt tijdens het weekend spoedeisende hulp nodig hebben dan hoort u via ons antwoordapparaat welke tandarts dienst heeft. (zie ook onderstaand overzicht). Deze dienst is uitsluitend bedoeld voor acute pijnklachten en spoedgevallen.

Bezoek aan dienstdoende tandarts

Houdt u er rekening mee dat u uw verzekeringspasje en een geldig identiteitsbewijs dient mee te nemen. Aan dit bezoek zijn extra kosten verbonden. Het is gebruikelijk dat u de behandeling direct aan de betreffende praktijk afrekent. U ontvangt dan een factuur die u bij uw zorgverzekering kunt indienen.

Dienstdoende tandarts


Dienstdoende tandartsen

29-03-2019 t/m 31-03-2019                                                                                 Tandartspraktijk Venray                                                                                                  tel. nr 0478-580700

05-04-2019 t/m 07-04-2019
Tandheelkunde Venray
tel. nr. 0478-820221

12-04-2019 t/m 14-04-2019
Tandartspraktijk Tuinstraat
tel. nr. 0478-583478

19-04-2019 t/m 21-04-2019
Tand ID Meerlo
tel. nr. 0478-692465

26-04-2019 t/m 28-04-2019
Tand ID Meerlo
tel. nr. 0478-692465

03-05-2019 t/m 05-05-2019
Tandunique Sevenum
te. nr. 077-4672097

Is de praktijk gesloten, zoals in de avond, nacht of in het weekend, bel dan voor een spoedbehandeling de tandarts die dienst heeft. Houdt pen en papier bij de hand om de gegevens te noteren en luister de band helemaal af. In de lijst hieronder ziet u welke praktijk u zal helpen.
Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee.

                                           

 

 

 

Laatste nieuws